πρόταση γάμου στο σπίτι

Αν ήσασταν έτοιμος να κάνετε πρόταση γάμου στην καλή σας αυτή την περίοδο σε κάποιο εστιατόριο ή σε έναν υπαίθριο χώρο, το πιο πιθανό είναι τα σχέδιά σας να ακυρώθηκαν λόγω της υποχρεωτικής καραντίνας στο σπίτι λόγω κορωνοϊού.

Το #Μένουμε_Σπίτι, όμως, δεν πρέπει να σας αποτρέψει να κάνετε αυτή τη σημαντική ερώτηση. Απλά πρέπει να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα και να αλλάξετε -λίγο- το πλάνο σας. Μία πρόταση γάμου στο σπίτι μπορεί, στην πραγματικότητα, να είναι πολύ ρομαντική.

Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε ο James Allen αποκάλυψε ότι η σημερινή κατάσταση έχει επηρεάσει την πρόταση και τα σχέδια γάμου του 53% των ερωτηθέντων. Όσοι σχεδίαζαν να κάνουν τη σημαντική αυτή ερώτηση στο εξωτερικό χρειάστηκε να αλλάξουν τα σχέδιά τους, όπως επίσης και όσοι προετοίμαζαν μια πρόταση σε έναν πολυσύχναστο, δημόσιο χώρο.

Πολλοί, λοιπόν, δυσανασχέτησαν που το αρχικό τους πλάνο για μία ονειρική πρόταση γάμου πήγε χαμένο και ψάχνουν ένα νέο, αναθεωρημένο πλάνο για την πρότασή τους. Τα ζευγάρια, όμως, δεν χρειάζεται να “σπάσουν” την καραντίνα για την πρόταση γάμου. Πιστέψτε μας, υπάρχει και plan b!

Δεν μπορείτε να δειπνήσετε στο αγαπημένο σας εστιατόριο; Παραγγείλετε delivery, ή προσπαθήστε να φτιάξετε μόνοι σας το αγαπημένο σας φαγητό στην κουζίνα του σπιτιού σας! Ακυρώθηκε το ταξίδι σας σε έναν εξωτικό προορισμό; Φέρτε την παραλία στο σαλόνι σας, μεταμορφώνοντάς το σε καλοκαιρινή όαση -μία λίστα με τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά τραγούδια και μερικά δροσερά cocktails θα σας βοηθήσουν πολύ!

Υπό το πρίσμα της παρούσας κατάστασης, εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς τους πιο ρομαντικούς και δημιουργικούς τρόπους να κάνετε πρόταση γάμου από το σπίτι σας. Συνεχίστε την ανάγνωση.

#1: Ετοιμάστε ένα slideshow με αναμνήσεις

Τι πιο ρομαντικό από μία μίνι αναδρομή στο κοινό σας ταξίδι; Συγκεντρώστε παλιές φωτογραφίες και βίντεο από όλη τη διάρκεια της σχέσης σας και παίξτε το slideshow στην τηλεόρασή σας. Γεμίστε το σαλόνι με τα πιο αναπαυτικά σας μαξιλάρια και ανάψτε μερικά αρωματικά κεριά. Μπορείτε να σκεφτείτε καλύτερο σκηνικό για πρόταση γάμου;

#2: Μαγειρέψτε το αγαπημένο σας εστιατορικό πιάτο

Αφού το να δειπνήσετε στο αγαπημένο σας εστιατόριο δεν είναι πλέον δυνατό. Mπορείτε να μαγειρέψετε το αγαπημένο σας πιάτο από το μενού του στο σπίτι σας. Ονειρεύεστε το Ιταλικό εστιατόριο που άλλοτε ήταν στέκι σας; Ετοιμάστε σπαγκέτι με σάλτσα μπολονέζ και σερβίρετέ το με το αγαπημένο σας κρασί. Σας λείπει το Μεξικάνικο από την άλλη πλευρά της πόλης; Κάντε γευστικά τάκος και σπιτική γουακαμόλε και απολαύστε το καλύτερο δείπνο ever, λίγο πριν της κάνετε την πρόταση.

#3: Οργανώστε ένα διαδικτυακό cocktail party

Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια τελευταία κάνουν την πρόταση γάμου ιδιωτικά και στη συνέχεια γιορτάζουν μαζί με οικογένεια και φίλους. Καθώς, όμως, κάτι τέτοιο δεν γίνεται εν μέσω μιας πανδημίας, εμείς σας προτείνουμε να γιορτάσετε τον αρραβώνα σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα online! Ενημερώστε τους φίλους σας πριν την πρόταση και με το που ακούσετε το πολυπόθητο “ναι” πάρτε τους με video call και ζητήστε τους να πιουν μαζί σας για να γιορτάσετε όλοι μαζί τα ευχάριστα!

#4: “Ταξιδέψτε” στον αγαπημένο σας προορισμό

Αν το πραγματικό ταξίδι δεν είναι επιλογή, μπορείτε να αναδημιουργήσετε τον αγαπημένο σας προορισμό στο σπίτι σας. Μαγειρέψτε τοπικά φαγητά και διακοσμήστε το δωμάτιο έτσι ώστε να θυμίζει τον συγκεκριμένο προορισμό. Ειδικά αν το ταξίδι σας ακυρώθηκε, η αγαπημένη σας θα το εκτιμήσει ιδιαιτέρως. Ίσως να μην μπορείτε να κάνετε πρόταση γάμου στο Παρίσι, μπορείτε όμως να φέρετε την “πόλη του έρωτα” στο σπίτι σας!

#5: Πηγαίνετε μία βόλτα κοντά στο σπίτι σας

Ναι, μπορείτε ακόμη να βγείτε κοντινές βόλτες με ασφάλεια χωρίς να σπάσετε την καραντίνα. Μπορείτε να πάτε για περπάτημα με την αγαπημένη σας κοντά στο σπίτι σας και στο αγαπημένο σας παρκάκι, στο σποτάκι σας στη γειτονιά, την ώρα που βλέπετε το ηλιοβασίλεμα, να της κάνετε έκπληξη και να κάνετε την πιο αναπάντεχη πρόταση γάμου ever! Γιατί ο έρωτας επιβιώνει ακόμη και στα χρόνια της καραντίνας…

Βάσια Καττή