5 λόγοι για να εκτυπώσετε τις φωτογραφίες του γάμου

Οι φωτογραφίες από τις πρώτες σας διακοπές  χάθηκαν σε εκείνο το format. Το usb που αγνοείται η τύχη του, περιείχε τα αρχεία των φωτογραφιών από εκείνο το θρυλικό party. Το γρατζουνισμένο cd αναρωτιέσαι ποιους  θησαυρούς κρύβει μέσα του. Μήπως η ιστορία θέλει να σας πει κάτι;

 5 λόγοι για να εκτυπώσετε τις φωτογραφίες του γάμου

5 λόγοι για να εκτυπώσετε τις φωτογραφίες του γάμου

Πριν μερικά χρόνια ήταν αυτονόητο: οι φωτογραφίες του γάμου γέμιζαν ογκώδη  άλμπουμ, οι καλύτερες από αυτές έμπαιναν σε κορνίζα και μια διόλου ευκαταφρόνητη ποσότητα εκτυπωνόταν αρκετές  φορές για να μοιραστεί σε συγγενείς και φίλους. Σε ένα υποτιθέμενο πνεύμα οικονομίας, τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της μια νέα μόδα που θέλει ελάχιστες φωτογραφίες να εκτυπώνονται και οι υπόλοιπες να παραμένουν αποκλειστικά και μόνο σε ψηφιακή μορφή. Λάθος επιλογή, όπως ξέρουμε όλοι αφού η τεχνολογία, συνηθίζει να μας προδίδει…

5 λόγοι για να εκτυπώσετε τις φωτογραφίες του γάμου

Συζητήσαμε με την βραβευμένη φωτογράφο Μαρία Τσόλη και ζητήσαμε τη δική της γνώμη. Όπως μας είπε, η αξία της φωτογραφίας είναι μεγαλύτερη όταν εκτυπώνεται, για τους παρακάτω λόγους.

Πρόκειται για έργα Τέχνης, ακριβώς όπως και οι πίνακες ζωγραφικής.

Πέρα από το άλμπουμ φωτογραφιών συμβουλεύουμε τα ζευγάρια να τυπώνουν και ορισμένες μεγεθύνσεις, ώστε να τις κρεμάνε στους τοίχους ως κάδρα και να βλέπουν καθημερινά το πόσο ευτυχισμένοι ήταν εκείνη τη μέρα. Τον φάκελο στον υπολογιστή πόσο συχνά σκοπεύετε να τον ανοίγετε;

5 λόγοι για να εκτυπώσετε τις φωτογραφίες του γάμου

Η αίσθηση που έχει κάποιος όταν πιάνει στα χέρια του το άλμπουμ και το ξεφυλλίζει είναι ανεκτίμητη.

Ένα ποιοτικό άλμπουμ φωτογραφιών θα αντέξει πολύ βαθιά στον χρόνο, σε αντίθεση με τα ψηφιακά αρχεία που διαρκώς αλλάζουν μορφή. Σκεφτείτε μόνο το άλμα από τη δισκέτα στο CD, που ήδη θεωρούνται ξεπερασμένα.

Στην εκτυπωμένη φωτογραφία μπορείς να δεις την αξία και την ποιότητα του φωτογράφου και της δουλειάς του. Στον υπολογιστή τα χρώματα αλλοιώνονται αν δεν έχεις τη σωστή φωτεινότητα ή το κατάλληλο κοντράστ. Ουσιαστικά αυτό που βλέπεις δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που θα ήθελε να βλέπεις ο καλλιτέχνης που τράβηξε τη φωτογραφία.

5 λόγοι για να εκτυπώσετε τις φωτογραφίες του γάμου

Family Business

H κόρη του Τάσου και της Μαρίας, η Κωνσταντίνα, έχει σπουδάσει στη LEICAAcademy. Έχει τη δική της επιχείρηση στην Αγγλία, ενώ φωτογραφίζει και στην Ελλάδα. Ο γιος του ζευγαριού, ο Θάνος, σπούδασε στην Καλών Τεχνών με εμβάθυνση στις ψηφιακές μορφές τέχνης. Είναι μέλος του StudioTsolis και εξειδικεύεται στο κινηματογραφικό βίντεο.

About the photographer

Το StudioTsolis είναι ένα διεθνές βραβευμένο στούντιο με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας. Η Μαρία είναι κόρη του Αθανάσιου Τσόλη, ενός από τους πρώτους Έλληνες φωτογράφους που γνώρισαν την τεχνική της έγχρωμης φωτογραφίας. Από το 1986 η ίδια ανέλαβε το studio του πατέρα της, μαζί με τον σύζυγό της Τάσο Φράσια. Πλέον πρόκειται για ένα από τα κορυφαία studio του κόσμου που ειδικεύεται στη φωτογραφία γάμου και πορτραίτα. Οι δυο τους είναι μέλη του διεθνούς Αγγλικού συλλόγου SWPP (Society of Wedding & Portrait Photographers) και έχουν τους τίτλους LSWPP (Licentiate of the Society of Wedding and Portrait Photographers) & ASWPP (Associate of the Society of Wedding and Portrait Photographers). Επίσης είναι μέλη του WPPI (Wedding Professional Photographers International) που εδρεύει στην Αμερική. Η Μαρία είναι MasterWPPI. Για την ακρίβεια ήταν η πρώτη Ελληνίδα φωτογράφος που κέρδισε τον συγκεκριμένο τίτλο.