Οι αναμνήσεις είναι ανεκτίμητες και είναι πολύ σημαντικό να καταγράφουμε τις σημαντικές μας στιγμές,  ώστε να μπορούμε να τις κρατάμε ζωντανές για πάντα. Και, αν για κάποιον αυτές οι όμορφες αναμνήσεις ξεκινούν ακόμη και πριν τη γέννησή του; Πόσο ωραίο είναι αυτό; Ναι, αναφερόμαστε στην περίοδο της εγκυμοσύνης.

Σε μία εποχή που τείνουμε να καταγράφουμε και να μοιραζόμαστε τα πάντα -από τα outfits μέχρι και τα φαγητά μας. Είναι πολύ όμορφο για μία γυναίκα να καταγράψει την εγκυμοσύνη της, είτε για προσωπική χρήση, είτε κάτι που η μανούλα θέλει να μοιραστεί και με τον υπόλοιπο κόσμο.

Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε τρόπους, με τους οποίους μπορείτε να κρατήσετε ζωντανούς αυτούς τους ξεχωριστούς εννέα μήνες.

 

#1: Το μεγάλωμα της κοιλίτσας

Το πιο πιθανό είναι να έχετε δει στο Instagram διάσημες μέλλουσες μανούλες να δείχνουν το μεγάλωμα της κοιλίτσας τους. Είναι ένας αξιολάτρευτος τρόπος να καταγράψετε τις αλλαγές στο σώμα και το μωράκι σας.  Επιλέξετε αυτοκόλλητα, χαριτωμένα captions, ή επεξεργασμένες φωτογραφίες σαν κολάζ, το μόνο σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα θα το θυμάστε πάντα. Μοιραστείτε το με τους followers σας, ή κρατήστε το για εσάς και έναν στενό κύκλο συγγενών και φίλων. Όπως και να έχει, οι αλλαγές που θα δείτε στο σώμα σας σε κάθε τρίμηνο θα σας φανούν τρελές.

 

#2: Γράμματα

Τα γράμματα μπορεί να μην είναι τόσο “trendy” όσο ήταν κάποτε, αλλά πολλές μέλλουσες μανούλες αγαπούν να γράφουν ιδιαίτερα σημειώματα αγάπης στα μωράκια τους την περίοδο της εγκυμοσύνης. Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό, σαν ένα γρήγορο μήνυμα, μία ιστορία που θέλετε να μάθουν κάποτε, ένα ποίημα -οτιδήποτε. Μαζέψτε τα γράμματα σε ένα όμορφο κουτί ή ένα λεύκωμα και το παιδάκι σας θα έχει τις καλύτερες αναμνήσεις πάντα ζωντανές ακόμη και από την περίοδο που βρισκόταν μέσα σας.

 

#3: Ημερολόγιο εγκυμοσύνης

Το να κρατήσετε ένα παραδοσιακό ημερολόγιο με στιλό και χαρτί σας δίνει τη δυνατότητα να βάλετε σε λέξεις κάθε συναίσθημα, σκέψη, εμπειρία. Το τέλειο μέγεθος και το ιδανικό σχέδιο για εσάς θα κάνει ακόμη πιο όμορφη την εμπειρία. Όταν θα διαβάζετε το ημερολόγιο μετά από καιρό, μέσα σας θα ξυπνούν τα ίδια συναισθήματα, οι ίδιες σκέψεις, οι ίδιες εμπειρίες.

 

#4: Φωτογράφιση εγκυμοσύνης

Αν νιώθετε άνετα μπροστά από την κάμερα, μία επαγγελματική φωτογράφιση ενώ είστε έγκυος είναι ένας υπέροχος τρόπος να θυμάστε αυτή τη μαγική περίοδο της ζωής σας για πάντα! Συνήθως αυτές οι φωτογραφίσεις γίνονται στο τρίτο τρίμηνο, στο σπίτι ή σε μία ξεχωριστή τοποθεσία. Βρείτε έναν φωτογράφο που εμπιστεύεστε απόλυτα και προσπαθήστε να τον κλείσετε από νωρίς. Απολαύστε τη διαδικασία και βγάλτε τρυφερές φωτογραφίες με την πανέμορφη κοιλίτσα σας!

 

Πώς σας φάνηκαν οι ιδέες μας; Εσείς τι θα κάνετε για να κρατήσετε ζωντανές τις αναμνήσεις από την εγκυμοσύνη σας;

 

Βάσια Καττή