5 τέλειες ιδέες για να μεταμορφώσετε τον χώρο πάνω από το κρεβάτι σας

διακοσμηση του τοίχου του κρεβατιου

Ο χώρος στον οποίο περνάμε τις περισσότερες ώρες δεν μπορεί να είναι απεριποίητος και βαρετός. Το υπνοδωμάτιό μας πρέπει να είναι το καλύτερο σημείο του σπιτιού. Μικρές αλλαγές θα μπορούσαν να σας κάνουν να θέλετε να ξεκουραστείτε, να χαλαρώσετε, να διαβάσετε ένα βιβλίο και να κοιμηθείτε σε ένα περιβάλλον με στιλ και προσωπικότητα. Ξεκινήστε τις μικρές αλλαγές στο δωμάτιο με τον χώρο πάνω από το κρεβάτι.

Και αν έχετε βαρεθεί να βλέπετε κεφαλάρια παντού, μην ανησυχείτε. Εμείς έχουμε να σας προτείνουμε κάτι διαφορετικό.

#1: Τοποθετήστε ράφια

διακοσμηση με ράφι

Τα ράφια είναι μία πολύ σύγχρονη λύση για τον τοίχο πάνω από το κρεβάτι. Πέρα από το ότι θα ανανεώσουν τη διακόσμηση του δωματίου σας, μπορούν να χρησιμεύσουν και σαν αποθηκευτικός χώρος, ειδικά στην περίπτωση που δεν έχετε πολλά ντουλάπια στο σπίτι σας. Διακοσμήστε τα ράφια σας με μερικά βιβλία, με κάποιο φυτό, κορνίζες και άλλα διακοσμητικά. Για πιο μίνιμαλ όψη, τοποθετήστε μόνο δύο μικρά γλαστράκια, ένα σε κάθε άκρη.

#2: Βάλτε κουρτίνες

Διακόσμηση με κουρτίνες

Για μία πιο πολυτελή αίσθηση στην κρεβατοκάμαρα, μπορείτε να τοποθετήσετε κουρτίνες στον τοίχο πάνω από το κρεβάτι σας. Καλό είναι να αποφύγετε βέβαια τα πολύ έντονα χρώματα και να επιλέξετε πιο απαλές αποχρώσεις. Οι κουρτίνες θα δώσουν ζεστασιά στον χώρο, ενώ πολύ απλά θα ανανεώσουν τη διακόσμηση του δωματίου.

#3: Τοποθετήστε έναν πίνακα ζωγραφικής

διακόσμηση με πίνακα ζωγραφικής

Η πιο απλή λύση είναι να βάλετε έναν πίνακα ζωγραφικής στον χώρο πάνω από το κρεβάτι σας. Όταν επιλέγετε πίνακα, θα πρέπει να προσέξετε ώστε τα χρώματα και το σχέδιο να ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση του δωματίου. Ο πίνακας μπορεί να συμπληρώνει την γενικότερη διακόσμηση ή, αν το υπόλοιπο δωμάτιο δεν έχει κάποιο άλλο έντονο στοιχείο, να γίνει το επίκεντρο γύρω από το οποίο θα διαμορφωθεί ο υπόλοιπος χώρος. Φροντίστε να βρείτε έναν πίνακα που σας κάνει να νιώθετε όμορφα.

#4: Βάλτε το κρεβάτι σας μπροστά από παράθυρο

κρεβατι μπροστα απο παράθυρο

Αν η διαμόρφωση του χώρου είναι τέτοια που βολεύει να τοποθετήσετε το κρεβάτι σας μπροστά από το παράθυρο, είναι μία εξίσου ωραία λύση. Το φως του ήλιου ή οι σταγόνες βροχής πάνω στα τζάμια είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνήσετε. Για πιο μίνιμαλ διάθεση, μην τοποθετήσετε καθόλου κουρτίνες.

#5: Δημιουργήστε μία γκαλερί

Αντί να τοποθετήσετε έναν μόνο πίνακα στον τοίχο πάνω από το κρεβάτι σας, μπορείτε να τοποθετήσετε μία σειρά από έργα τέχνης. Μπορείτε να τα βάλετε πάνω σε ένα πολύ λεπτό ράφι ή να τα βάλετε κατευθείαν στον τοίχο. Επιλέξτε πίνακες με μηνύματα που σας εκφράζουν ή και πιο προσωπικά έργα, τα οποία θα σας κάνουν να νιώθετε όμορφα κάθε φορά που μπαίνετε στο δωμάτιο. Επειδή είναι ένα αρκετά έντονο στοιχείο διακόσμησης, διατηρήστε πιο ήπιους τόνους στο υπόλοιπο δωμάτιο.

*Οτιδήποτε τοποθετηθεί στον χώρο πάνω από το κρεβάτι θα πρέπει να είναι πολύ καλά στερεωμένο στον τοίχο, ενώ δεν πρέπει να διαλέγετε ιδιαίτερα βαριά διακοσμητικά στοιχεία, καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών σε περίπτωση σεισμού.

Πώς σας φάνηκαν οι ιδέες μας; Βρήκατε την κατάλληλη επιλογή για το δικό σας δωμάτιο;

Βάσια Καττή