Το ποιόν φωτογράφο θα επιλέξεις για τον γάμο σου είναι ίσως η σημαντικότερη απόφαση που θα πάρεις. Σκέψου μόνον πόσο χρόνο θα περάσεις μαζί του, αλλά και πως ο απειροελάχιστος εκνευρισμός που πιθανόν σου δημιουργήσει θα αποτυπωθεί –για πάντα– στις φωτογραφίες του γάμου σου!

Ο Μπάμπης Συμεωνίδης, ιδιοκτήτης του Underground Photography, που έχει συνεργαστεί με δεκάδες ζευγάρια μας εξηγεί γιατί πρέπει να δώσεις βάση όχι μόνο στο portfolio του φωτογράφου, αλλά και στη μεταξύ σας “χημεία”.

01 Να σας καθοδηγήσει

Θα χρειαστεί να σας καθοδηγήσει και να σας δώσει πρακτικές συμβουλές για το πώς και πού θα ποζάρετε. Όσο πιο φιλική και οικεία σχέση έχετε αναπτύξει μαζί του, τόσο πιο εύκολα θα τον εμπιστευτείτε.

02 Να έχετε φιλική σχέση

Δεν θα έχεις το άγχος αν κάνεις «κάτι λάθος», θα έχεις την άνεση να τον ρωτήσεις ή να του εκφράσεις τις αμφιβολίες σου για το τοπίο, το στήσιμο ή τις εκφράσεις σας. Έτσι, όλα θα κυλήσουν πιο εύκολα.

 

03 Να είναι συμπαθής

Θα περάσεις μαζί του όλη την ημέρα του γάμου, από την προετοιμασία στο σπίτι μέχρι το βράδυ στη δεξίωση και ίσως και την επόμενη µέρα στο nextdayshooting. Δεν θες να σου είναι συμπαθής;

04 Να είναι ο σύμμαχός σας

Έχει βρεθεί σε δεκάδες, μπορεί και εκατοντάδες, γάμους. Ξέρει το άγχος σου και νιώθει τη συγκίνησή σου, άρα είναι ένας σύμμαχός σου εκείνη τη μέρα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι φωτογράφοι έχουν βοηθήσει σε διάφορα απρόοπτα με την ψυχραιμία και την εμπειρία τους.

05 Να έχετε την κατάλληλη επικοινωνία

Έχεις κάνει την έρευνά σου στο ίντερνετ και έχεις φανταστεί τις φωτογραφίες που θέλεις να βγάλετε. Είσαι σίγουρη πως έχετε την κατάλληλη επικοινωνία με τον φωτογράφο; Πως έχει καταλάβει τι θέλεις και πως πραγματικά μπορεί να το κάνει;

06 Η πρώτη επαφή

Μπορεί να τον γνωρίζεις λίγο καιρό, αλλά οι έντονες συναισθηματικά καταστάσεις που θα ζήσεις μπορούν να τον αναβαθμίσουν για λίγες ώρες σε φίλο σου. Οπότε στην πρώτη σας συνάντηση σκέψου: πώς µου φάνηκε; θα τον ήθελα για φίλο;

07 Να έχετε καλή χημεία

Ο ρόλος του είναι να μην προσθέσει τη μέρα του γάμου στο ζευγάρι ένα ακόμα άγχος. Η καλή χημεία που έχετε αναπτύξει μεταξύ σας θα σας βοηθήσει και εσάς και αυτόν.

10 reasons why - η επιλογή του φωτογράφου

08 Η πρώτη εντύπωση

Αν στο πρώτο ραντεβού σου με τον φωτογράφο ένιωσες άβολα, το πιο πιθανό είναι να νιώσεις έτσι και στον γάμο. Αν αντιθέτως ένιωσες χαλαρή, αν ήσουν ο ο εαυτός σου, αν έφυγες από το ραντεβού με χαμόγελο, το ίδιο οικεία θα νιώσεις και στη φωτογράφιση!

09 Να σας εμπνεύσει εμπιστοσύνη ως επαγγελματίας

Το ότι αναπτύξατε μια καλή σχέση δε σημαίνει πως δεν πρέπει να σου εμπνεύσει εμπιστοσύνη ως επαγγελματίας. Ο συνδυασμός είναι η χρυσή τομή που εγγυάται και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

10 Να αισθάνεστε  άνετα

Το «ξεκλείδωμα» μπροστά στον φακό ενός ανθρώπου που δεν ξέρεις είναι πιο δύσκολο απ› ότι φαίνεται. Και αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που ο φωτογράφος σου πρέπει να σε κάνει να νιώθεις άνετα, ευχάριστα, να σε καταλαβαίνει και να βγάζει τον πιο χαλαρό εαυτό σου!

About the photographer

Ο Μπάμπης Συμεωνίδης με την πολυετή εμπειρία του, έχει βάλει την υπογραφή του τόσο στον χώρο της μόδας, έχοντας συνεργασίες με ονόματα του γυναικείου, αντρικού και παιδικού ρούχου όσο και στο κομμάτι της διαφημιστικής προώθησης προϊόντων still life μεγάλων εταιριών. Η φωτογράφηση γάμου από το Underground Photography και τους έμπειρους συνεργάτες του, αιχμαλωτίζει τη μαγεία και το συναίσθημα της ημέρας του γάμου σας σε μια σειρά από θαυμάσιες και μοναδικές εικόνες .Μακριά από το συντηρητισμό της παραδοσιακής φωτογράφησης, η φωτογράφηση γάμου του Underground Photography είναι χαλαρή, δυναμική και εκφραστική.

Περισσότερες πληροφορίες στο undergroundphotography.eu