Υπάρχουν πολλοί λόγοι να μη θέλεις να κανείς την φωτογράφηση την επόμενη ημέρα του γάμου. Υπάρχουν όμως και πολλοί (και σημαντικότεροι) λόγοι για να το κάνεις!

Η λογική της λίστας είναι γνωστή: για κάθε δίλημμα που έχουμε μπορούμε να φτιάξουμε μια λίστα, νοερή ή γραπτή, με τα θετικά και τα αρνητικά. Αυτό ακριβώς έκανε για εμάς ο Αλέξανδρος Κεραμιδάκης, ιδιοκτήτης του «Icon Ρhoto Studio». Όπως λοιπόν μας εξήγησε, την ημέρα του γάμου τα γεγονότα εξελίσσονται live και προτεραιότητα του φωτογράφου είναι η καλλιτεχνική καταγραφή του γεγονότος, με όσο το δυνατόν πιο διακριτική και μικρή παρέμβαση. «Όλα κυλούν σύμφωνα με το ‘πρωτόκολλο του γάμου’, τους κανόνες της εκκλησίας, την άποψη των μελλόνυμφων και τη συμμετοχή γονέων και συγγενών. Είναι αρκετά πολύπλοκη διαδικασία και φυσικό είναι να προκαλεί  άγχος στο ζευγάρι, αλλά και δυσκολία στο έργο του φωτογράφου. Γι’ αυτό χρειάζεται αφ’ ενός να έχετε επαγγελματία φωτογράφο και αφ’ ετέρου να φωτογραφηθείτε και την επόμενη μέρα!»

Αλέξανδρος Κεραμιδάκης Icon Photo Studio Next Day φωτογράφηση

Next Day: The Negatives

(ή αλλιώς, πόσο εύκολα μας έρχονται οι παρακάτω σκέψεις!)

Βαριέμαι να βαφώ και να χτενιστώ ξανά!

Η φωτογράφηση της επόμενης μέρας είναι φανταστική, ονειρεμένη, μόνο βαρετή δεν την λες. Αξίζει την προετοιμασία της νύφης 100%! Είναι μια επανάληψη χωρίς το άγχος, με το σενάριο ήδη «παιγμένο», με διάθεση που φέρνει πλατύτερο χαμόγελο!

Είναι έξτρα κόστος η προετοιμασία.

Μπορεί η νύφη να προετοιμαστεί μόνη της, αναδεικνύοντας το προσωπικό της στυλ. Επίσης θα μπορούσε να κλείσει ολοκληρωμένο πακέτο για μακιγιάζ και  χτένισμα και για την επόμενη μέρα.

Είναι έξτρα κόστος η προετοιμασία.

Σιγά μην ντυθώ την επόμενη μέρα ξανά!

Δε γεννήθηκε γυναίκα που να μην θέλει να ξαναφορέσει το φανταστικό της νυφικό! Ο γαμπρός είναι αυτός που συνήθως γκρινιάζει για το «next day», και πάντα αυτός που απολαμβάνει περισσότερο, τη φωτογράφιση της επόμενης μέρας.

Θα είμαστε κουρασμένοι…

Δεν χρειάζεται να γίνει ακριβώς την επόμενη ημέρα. Μπορεί να γίνει και τη μεθεπόμενη!

Δεν φτάνουν οι φωτογραφίες που έχουμε;

Ναι, ως καλλιτεχνική καταγραφή του γάμου, αλλά σας αρκούν;

 Η καλλιτεχνική καταγραφή του γάμου φωτογράφηση από τις στιγμές της προετοιμασίας της νύφης

 

Τι θα λένε οι γείτονες να μας ξαναδούν ντυμένους έτσι;

Το κάνουν όλοι πλέον! Επίσης μπορείτε να ντυθείτε εκεί που θα γίνει η φωτογράφηση.

Άσε που θα πληρώσουμε παραπάνω και  τον φωτογράφο!

Τις περισσότερες φορές ο φωτογράφος περιλαμβάνει και την φωτογράφηση της επόμενης μέρας. Αλλά ακόμη και όταν δεν συμπεριλαμβάνεται, η διαφορά στο κόστος είναι συνήθως ελάχιστη και το αποτέλεσμα αξίζει πολλαπλάσια!

Μαγική φωτογράφηση μέσα στην θάλασσα

 

Next Day Positives

Χαλαρότητα του ζευγαριού.

Έχει περάσει η ημέρα του γάμου και το ζευγάρι μπορεί να βγάλει τον αληθινό του εαυτό. Είναι νεόνυμφοι πλέον και μπορούν να φωτογραφηθούν, σε αποκλειστικά δικές τους στιγμές.

Τοπίο χωρίς περιορισμό, ίσως και δεύτερο και τρίτο.

Η φωτογράφηση της επόμενης μέρας γίνεται κατόπιν συνεννόησης και ανάλυσης του χώρου, του τοπίου και του σημείου φωτογράφισης. Μπορεί και να γίνει συνδυασμός των παραπάνω.

Επιλέγουμε την ώρα με τον καλύτερο φωτισμό.

Το φως είναι ένας βασικός παράγοντας για να βγουν οι φωτογραφίες του γάμου ακόμη πιο εντυπωσιακές και ατμοσφαιρικές. Η φωτογράφηση την ημέρα ή την νύχτα διαφέρει κατά πολύ και μπορούμε στο «next day» να έχουμε και τις δύο.

next day φωτογράφηση χαλαρότητα του ζευγαριού

Υπάρχει ροή και ρυθμός.

Την επόμενη μέρα οι ρυθμοί της φωτογράφισης ακολουθούν το ζευγάρι, χωρίς την έγνοια πως τους περιμένει κόσμος στη δεξίωση.

Η δύναμη της επανάληψης.

Κατά την διάρκεια της «επόμενης μέρας» το ζευγάρι έχει την δυνατότητα να δει την εικόνα του άμεσα και να την αλλάξει.

Απερίσπαστο το ζευγάρι, μόνο οι δυο τους και όσοι αυτοί θέλουν.

Ναι, δε θα σας απασχολεί  κανένας και τίποτε! Θα απολαύσετε τη φωτογράφηση σαν επαγγελματίες μοντέλα!

 

Η φωτογράφηση της επόμενης μέρας είναι φανταστική, ονειρεμένη, μόνο βαρετή δεν την λες

Σχέση με τον φωτογράφο.

Από τους σημαντικότερους λόγους, γιατί ανταλλάσσουν απόψεις. Τα «θέλω» και τα «μπορώ» του ζευγαριού μέσα από την έμπειρη ματιά του φωτογράφου.

Σχέση με την κάμερα.

Όσο κι αν ακούγεται ψυχρό, μπροστά από τον φωτογράφο υπάρχει μια μεγάλη επαγγελματική κάμερα που σε κάνει να «ποζάρεις». Η επόμενη μέρα αποτελεί μοναδική ευκαιρία να κάνεις τέλεια όσα θεωρείς ότι δεν πέτυχαν με την πρώτη.

Αξία ανεκτίμητη.

Ναι, για το αποτέλεσμα της φωτογράφησης, το κόστος είναι ελάχιστο!

 

 Μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο ήταν η επιλογή της φωτογράφησης

Concept και στυλ επιλογής

Για να είναι η φωτογράφηση αυτή που θα ταιριάζει στο ζευγάρι πρέπει να είναι η δική τους ιδέα, η δική τους ζωή. Με το προσωπικό στυλ και την καθοδήγηση του φωτογράφου, χωρίς κανέναν περιορισμό, χωρίς καμιά χρονική πίεση.

 

 υπέροχο τοπίο για φωτογράφηση γάμου

 

About the photographer

Η next day φωτογράφηση δε διασφαλίζει από μόνη της το καλό αποτέλεσμα: ο επαγγελματίας φωτογράφος, οι γνώσεις του, ο τρόπος και  η επικοινωνία του μπορούν να το διασφαλίσουν. To«Icon Photo Studio» του Αλέξανδρου Κεραμιδάκη, εδώ και 20 χρόνια κάνει ακριβώς αυτό: μοιράζεται το πάθος για την φωτογραφία μαζί σας!

Περισσότερες πληροφορίες στο iconphotostudio.gr