patisserie Σιδηρόπουλος- οι ιδικοί στα γλυκά και στην γαμήλια τούρτα

Παρομοιάζεται με έργο τέχνης, υπογραμμίζει την αισθητική της βραδιάς και συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα. Λυπάμαι, δεν αναφέρομαι στο νυφικό σου, αλλά στην γαμήλια τούρτα σας!

Πόσες φορές δεν έχεις παρατηρήσει, πως μία γαμήλια τούρτα εμφανισιακά μοιάζει πεντανόστιμη, όταν φτάσει η ώρα να την δοκιμάσεις, απογοητεύεσαι; Γεύση που κυμαίνεται από αδιάφορη έως… άνοστη. Ή ακόμα χειρότερα, να αντικρίσεις μία τούρτα που σίγουρα λίγες ώρες νωρίτερα θα έμοιαζε άκρως ελκυστική και όταν ήρθε η ώρα να την κόψει το ζευγάρι να είναι λίγα βήματα πριν την αποδόμηση. Αν ξέρεις να φτιάχνεις έστω και ένα γλυκό, θα γνωρίζεις πολύ καλά πως η ζαχαροπλαστική απαιτεί ακρίβεια, προσοχή και κρίνεται στην λεπτομέρεια. Για να είναι λοιπόν σε θέση ένα ζαχαροπλαστείο να εγγυηθεί πως η γαμήλια τούρτα σας θα σταθεί – αλλά και θα ξεπεράσει –  το ύψος των γευστικών και αισθητικών απαιτήσεων, πρέπει να διαθέτει και την κατάλληλη τεχνογνωσία. Να διαθέτει πίσω του χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευσης στους γάμους.

γαμήλια τούρτα

Μάθε ιστορία

Ένα από τα πιο επιτυχημένα ζαχαροπλαστεία που έχουμε ανακαλύψει, βρίσκεται στην Πτολεμαΐδα. Πρόκειται για την οικογενειακή επιχείρηση Σιδηρόπουλου. Όταν λοιπόν μάθαμε την ιστορία της οικογένειας, πως δηλαδή ο Γιώργος Σιδηρόπουλος άνοιξε το πρώτο του κατάστημα το 1995, ενώ η ενασχόλησή του με τη ζαχαροπλαστική είχε ήδη ξεκινήσει το 1971.  Η σύζυγός του πλέον έχει το δικό της κατάστημα, το «Αναστασία σαν παραμύθι», με είδη γάμου. Ενώ οι δύο κόρες του που σήμερα έχουν ενεργό ρόλο στην επιχείρηση, ουσιαστικά μεγάλωσαν μέσα στο εργαστήριο. Τότε αποκωδικοποιήσαμε ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους, που μετρά πλέον δύο καταστήματα, το εργοστάσιο και το caf «Άρτεμις» δίπλα του.

Μπεζέδες γάμου

Και τα υπόλοιπα γλυκά

Από cupcakes και cakepops, μπισκότα, κουραμπιέδες με  λευκή σοκολάτα ή εργολάβους, οι επιλογές είναι ατελείωτες. Οι ειδικοί  μας επιβεβαιώνουν πως η ζαχαροπλαστική διαρκώς εξελίσσεται και έχει τις δικές της τάσεις και τη δική της μόδα. Ένα έμπειρο ζαχαροπλαστείο δε φοβάται τους πειραματισμούς και δε θα διστάσει να σου προτείνει σχέδια και πρωτότυπες γεύσεις που θα ταιριάζουν με το ύφος του γάμου που ονειρεύεσαι και σχεδιάζεις.

είδη γάμου πώς συνδυάζονται με την γαμήλια τούρτα μικρά γλυκά καρδούλα με λευκή σοκολάτα

Δες πώς συνδυάζονται

Η τούρτα, τα γλυκά του γάμου, τα στολισμένα κουφέτα, οι καράφες, τα ποτήρια, οι λαμπάδες, τα στέφανα και ο  στολισμός.  Όλα αυτά μεταξύ τους δεν χρειάζεται να έχουν κάποιο κοινό χαρακτηριστικό, αρκεί να δένουν ως αρμονικό αποτέλεσμα. Σίγουρα βοηθά το να τα έχεις προμηθευτεί από συνεργαζόμενα μεταξύ τους καταστήματα.

 τα γλυκά του γάμου μαζί με κουφέτα

Όχι την τελευταία στιγμή

Είκοσι μέρες πριν είναι ένα ασφαλές διάστημα για να  καταλήξεις. Όσο αφορά  στο σχέδιο και στον επαγγελματία που θα αναλάβει την γαμήλια τούρτα σου.

Άκουσε το ένστικτό σου

Λέμε καμιά φορά πως το φαγητό ή το γλυκό που φτιάχνεται με αγάπη έχει άλλη γεύση, καλύτερη. Η γαμήλια τούρτα που έχει ως προορισμό της να επισφραγίσει την αγάπη οφείλει να φτιάχνεται και αυτή με τόνους από το ίδιο μαγικό συστατικό. Και πουθενά αλλού δε θα βρεις τόση συσσωρευμένη γλύκα και αγάπη, όση σε μία δεμένη οικογένεια ζαχαροπλαστών.

μικρά σοκολατακια για τον γάμο

About the patisserie

O  Γιώργος Σιδηρόπουλος άνοιξε το πρώτο του κατάστημα το 1995, ενώ η ενασχόλησή του με τη ζαχαροπλαστική είχε ήδη ξεκινήσει το 1971 στο πλευρό του Νίκου Παπαδόπουλου, ζαχαροπλάστη στην Πτολεμαΐδα .

Περισσότερες πληροφορίες στο sidiropoulosgiorgos.gr