Άρωμα για τον γάμο

Οι κατάλληλες συμβουλές για να βρείτε το άρωμα  που θα σας συντροφεύσει στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής σας.

Όλα τα στοιχεία του γάμου, το νυφικό, η τελετή, η διακόσμηση, οι καλεσμένοι, η ευτυχία, το πρώτο φιλί έξω από την Εκκλησία, θα απαθανατιστούν στις φωτογραφίες και το βίντεο του γάμου. Υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να “αιχμαλωτιστεί” σε καμία φωτογραφία και κανένα βίντεο και αυτό είναι το άρωμα της νύφης. Την ημέρα του γάμου σας, άλλωστε, δεν θέλετε μόνο να δείχνετε υπέροχη, αλλά και να μυρίζετε ακαταμάχητα.

Και οι μυρωδιές, αν και δεν απαθανατίζονται, είναι αυτές που μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας, συνδυασμένες με τις πιο όμορφες αναμνήσεις μας.

#1: Εκμεταλλευτείτε τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η όσφρησή μας

Καλύτερο  επιλέξτε ένα νέο άρωμα για την μέρα του γάμου σας, αντί για κάποιο που έχετε φορέσει ξανά στο παρελθόν. Έτσι θα δημιουργήσετε μία νέα σχέση ανάμεσα στο άρωμα και την αγάπη που νιώθετε τη στιγμή που το φοράτε. Όταν μυρίζουμε κάτι για πρώτη φορά, το συνδέουμε μόνιμα με ό,τι βιώνουμε εκείνη τη στιγμή. Αυτή ακριβώς η ιδιότητα του αρώματος είναι που το κάνει να μας προκαλεί τόσο εύκολα συναισθήματα και να αναβιώνει αναμνήσεις.

#2: Αφήστε τις τάσεις της μόδας στην άκρη

Αντ’ αυτού, επιλέξτε ένα άρωμα με βάση το πώς σας κάνει να νιώθετε. Προτιμήστε αρώματα που, από την πρώτη κιόλας στιγμή, σας κάνει να αισθάνεστε απερίγραπτη χαρά, γαλήνη, έρωτα.  Επικεντρωθείτε σε αυτά που  θέλετε να νιώθετε και να θυμάστε από τη μεγάλη μέρα.

#3: Βρείτε μία βαθύτερη σύνδεση

Μάθετε τι υπάρχει στο άρωμα που αγαπάτε πριν καταλήξετε σε αυτό. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα λουλούδια, έτσι και τα συστατικά στο κάθε άρωμα έχουν την ιστορία τους, τον συμβολισμό τους και την αξία τους. Ίσως θα θέλατε να συμπεριλάβετε γαρδένια γιατί η γιαγιά σας την συμπεριέλαβε στον δικό της γάμο, ή μία μικρή νότα κρίνου γιατί συνδέεται με την τύχη, την υγεία και την ευτυχία.

#4: Επιλέξτε το άρωμά σας όσο το δυνατόν νωρίτερα

Η χρήση του αρώματος μπορεί να γίνει ένα σημαντικό τελετουργικό κατά τη διάρκεια της οργάνωσης του γάμου σας, επομένως μία καλή συμβουλή είναι να το επιλέξετε σχετικά νωρίς. Όταν νιώθετε γεμάτη αγάπη, ψεκάστε το άρωμα που έχετε επιλέξει και αρχίστε να “υφαίνετε” την μαγεία της στιγμής. Αυτή η διαδικασία δημιουργεί μία όμορφη σύνδεση την οποία θα μπορείτε να ανακαλείτε ακόμη και όταν περάσει  πολύς καιρός. Αυτή είναι και η αξία της ξεχωριστής αυτής μυρωδιάς που θα συνδέσετε με την ξεχωριστή αυτή περίοδο.

#5: Επιλέξτε ένα διαχρονικό άρωμα, ώστε να το αγαπάτε και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν

Πολύ καιρό μετά τη μεγάλη μέρα, θα μπορείτε να φοράτε το άρωμα του γάμου σας σε κάποιο ρομαντικό δείπνο, σε επετείους ή άλλες ιδιαίτερες περιστάσεις.  Αφήστε το άρωμα σας να κουβαλά  την αγάπη, τη χαρά και τον ενθουσιασμό που νιώσατε τη μέρα του γάμου σας.

 

Ακολουθήστε αυτά τα tips και επιλέξτε με προσοχή το άρωμα που θα σας συντροφεύσει τη μεγάλη μέρα, ώστε να θυμάστε τις ξεχωριστές αυτές στιγμές για πάντα.

 

Βάσια Καττή