Μονόπετρα που θα σας κάνουν να πείτε το ναι!

H καρδιά σου σταμάτησε να χτυπά όταν άνοιξε το κουτάκι και αντίκρυσες τις πολύχρωμες φλόγες που έβγαιναν από το μονόπετρο που σου χάρισε. Φυσικά είπες «ναι»! Πόσα αλήθεια γνωρίζεις όμως για τα διαμάντια;

 

Ανεξάρτητα με το αν ο αγαπημένος σου, σου  έκανε πρόταση γάμου με τον παραδοσιακό κινηματογραφικό τρόπο, γονατισμένος μπροστά σου ή αν η συζήτηση του να παντρευτείτε ήρθε ομαλά ως μία συνέχεια της σχέσης σας. Η επισφράγιση της απόφασής σας συνοδεύεται παραδοσιακά από ένα μονόπετρο. Κλασικό ή μοντέρνο, με μικρή ή μεγάλη πέτρα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η συναισθηματική του αξία είναι απεριόριστη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να ακολουθήσετε μερικές πρακτικές συμβουλές…

 

Πιστοποίηση πέτρας

Η πιο δημοφιλής πέτρα για μονόπετρο είναι το διαμάντι, καθώς πρόκειται για την πιο ανθεκτική πέτρα στον κόσμο –και στο χρόνο! Όπως μας εξήγησε ο Οδυσσέας Κελπετσίδης της «OdysseusJewels», το ανώτερο αποδεικτικό γνησιότητας που πρέπει να αναζητήσετε ώστε να πιστοποιήσετε τα χαρακτηριστικά καθαρότητας του διαμαντιού  είναι το GIA. Πρόκειται για μία παγκοσμίως αναγνωρισμένη πιστοποίηση που διασφαλίζει την αξία της και μετατρέπει αυτομάτως την αγορά σας σε επένδυση. Με το GIA λοιπόν μπορείτε να νιώθετε ασφαλής, καθώς θεωρούνται οι κορυφαίες εγγυήσεις ακεραιότητας.

Μονόπετρα που θα σας κάνουν να πείτε το ναι!

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ο κ. Κελπετσίδης μας συμβουλεύει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο δέσιμο της πέτρας. Όπως μας εξηγεί η τεχνική του αδαμαντοδέτη είναι αυτή που θα επηρεάσει καταλυτικά το διαμάντι, καθώς θα του δώσει τον φωτισμό που θα το αναδείξει περισσότερο και θα το προστατεύσει. Όσον αφορά τον σκελετό είναι προτιμότερο να είναι μασίφ καθώς έχει καλύτερη φόρμα, πιο άνετη εφαρμογή και ιδιαίτερη αίσθηση. Το να κρίνουμε την ποιότητα και την ασφάλεια της κατασκευής μπορεί να είναι δύσκολο για εμάς που δεν είμαστε ειδικοί. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επισκεφτούμε ένα κοσμηματοπωλείο που να μας παρέχει την ασφάλεια που χρειαζόμαστε.

 

Διαχρονικότητα

Υπάρχει λόγος που η μόδα σπάνια επηρεάζει τα μονόπετρα. Οι εξελίξεις και οι τάσεις κυρίως αφορούν τα δεσίματα. Ο σκοπός όμως πάντα είναι κοινός: το μονόπετρο να παραμένει διαχρονικό, καθώς πρόκειται αφενός για μία επένδυση, αλλά και για ένα δαχτυλίδι που μπορείς να το φοράς όποτε θέλεις, ανεξάρτητα της υπόλοιπης εμφάνισής σου, κυριολεκτικά για πάντα. Όπως τραγουδούσε και η ShirleyBassey στην ομώνυμη ταινία του JamesBond, «Diamondsareforever»! Το κλασικό και το λιτό είναι το απόλυτο ζητούμενο!

μονόπετρο λευκό χρυσό μονόπετρο λευκό χρυσό μονόπετρο λευκό χρυσό

About the designer

30 χρόνια επιτυχημένης και συνεχούς ανοδικής πορείας στον τομέα του κοσμήματος. Μετατρέποντας την εταιρία του σε οικογενειακή επιχείρηση, ο δημιουργός κ. Οδυσσέας Κελπετσίδης, πέτυχε αυτό που ονειρευόταν. Πρώτα από μόνος του και στη συνέχεια με την οικογένειά του, εκπροσώπησε θρύλους της παγκόσμιας αγοράς. Το πρώτο κατάστημα του το άνοιξε στη Γερμανία στο Bad Homburg, στην περιοχή Hessen που θεωρείται ως ένα από τα πιο αριστοκρατικά μέρη. Η αγάπη του για τη χώρα του, αποτέλεσε κίνητρο το 2012 να ανοίξει το πρώτο του σημείο πώλησης στο Sani Resort στη Χαλκιδική, συγκεκριμένα στο Sani Club, ενώ το 2016 – 2017, προστέθηκαν δύο νέα καταστήματα, στο Sani Marina, επίσης στο Sani Resort στη Χαλκιδική και στο Macedonia Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη. Στο κατάστημα Ulysses Jewellery Exclusive θα βρείτε κορυφαία Brands του εξωτερικού, όπως Mikimoto, Bovet, Parmigiani Fleurier,Pasquale Bruni, Roberto Coin, Magerit Joyas, Baraka και Tatiana Fabergé.

Tα µονόπετρα τα βρίσκετε στο κατάστημα «Ulysses» στο Makedonia Palace (T. 2310 849911)
Περισσότερες πληροφορίες στο www. ulyssesjewellery.com