Ο δεκάλογος του hair expert Tom Zois, για να έχεις στον γάμο σου τα μαλλιά που ονειρεύεσαι!

 Τom Zois Ο απόλυτος οδηγός στα μαλλιά του γάμου

Αλλαγή χρώμα. 

01          Αν θέλετε να αλλάξετε χρώμα μαλλιών για τον γάμο είναι καλό να μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή.  Να κάνετε την αλλαγή αρκετούς μήνες πριν, ώστε να το συνηθίσετε και να είστε σίγουρη πως είναι η απόχρωση που θέλετε. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά σας δεν θα ταλαιπωρηθούν από την άμεση αλλαγή χρώματος και δεν θα υπάρξει φθορά.

Ενυδάτωση. 

02          Για να είστε σίγουρη πως τα μαλλιά σας θα είναι συνεργάσιμα την ημέρα του γάμου ακούστε τις συμβουλές του κομμωτή σας για σωστή ενυδάτωση. Είναι πολύ άσχημο να έχουμε ψαλίδα στην άκρη γιατί δεν θα αναδειχθεί το χτένισμα που επιλέξαμε. Ενώ τα αφυδατωμένα μαλλιά έχουν την τάση να φριζάρουν. Όσο πιο λεία και λαμπερή είναι η τρίχα τόσο καλύτερα αντανακλά και το φως, δίνοντας μας το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Μακιγιάζ & Μαλλιά.

03          Μακιγιάζ και μαλλιά είναι αλληλένδετα, οπότε φροντίστε, να συνδυάσετε τις σχετικές πρόβες για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα της εμφάνισής σας.

Κούρεμά. 

04          Το καλύτερο είναι να μην επιλέξετε δραστικές αλλαγές στο κούρεμά σας. Η περίοδος της προετοιμασίας συνήθως είναι πολύ πιεστική και δεν σας επιτρέπει να έχετε την κατάλληλη ψυχολογία και ηρεμία για μια τέτοια απόφαση.

Πέπλο.

05          Αν επιλέξετε να φορέσετε πέπλο τότε τα μαλλιά σας πρέπει να είναι μαζεμένα, αλλιώς το αποτέλεσμα θα σας «πνίγει»

 

 

 

Επιλογή Χτένισμα.

06          Γενικότερα μην επιλέξετε ένα χτένισμα με το οποίο δεν νιώθετε άνετα. Αν για παράδειγμα στην καθημερινότητά σας αντιπαθείτε τον υπερβολικό όγκο στα μαλλιά γιατί πιστεύετε πως θα νιώθετε άνετα με ένα αντίστοιχο χτένισμα, μόνο και μόνο επειδή είναι η ημέρα του γάμου σας;

Έννοια της διάρκειας.

07          Μην αμελήσετε την έννοια της διάρκειας: δεν αρκεί να σας αρέσει το χτένισμα μόνο την στιγμή που το κάνετε. Αλλά να είναι ένα χτένισμα το οποίο θα μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ή να μπορεί να μετατραπεί σε μια άλλη εκδοχή του. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν πως μια πολύ ανάλαφρη μπούκλα δεν κρατάει για ατελείωτες ώρες…

Εμπιστοσύνη. 

08          Ο κομμωτής που θα επιλέξετε πρέπει να σας εμπνέει εμπιστοσύνη. Με τα μαλλιά μας δεν παίζουμε! Αν εμπιστεύεστε εδώ και καιρό έναν συγκεκριμένο κομμωτή τότε γιατί να μην τον επιλέξετε και για την τόσο σημαντική για εσάς ημέρα;

09          Το χτένισμα πρέπει να ταιριάζει και με το νυφικό. Ένας κλειστός ή ψηλός γιακάς θα φαίνεται ακόμα πιο αριστοκρατικός με μαζεμένα μαλλιά. Ενώ οι ελεύθεροι ώμοι ταιριάζουν με πιο ανάλαφρα χτενίσματα.

10          Μην ξεχνάτε πως είστε εσείς οι δύο: η νύφη και ο hair stylist. Οι συγγενείς και οι φίλοι μπορεί να έχουν τις καλύτερες των προθέσεων, αλλά η γνώμη τους θα σας μπερδέψει. Εμπιστευτείτε μόνο τον ειδικό και τον καθρέφτη σας!

About the hair expert

Ο Tom Zois έχει επιμεληθεί τα μαλλιά πολλών επωνύμων, όπως η Ευγγελία Αραβανή, η Τάμτα, η  Demy και η Έλενα Τσαγκρινού. Έχει μεγάλη εμπειρία από τον χώρο της τηλεόρασης, έχει επιμεληθεί fashion editorials στα πιο γνωστά  περιοδικά.  Συμμετάσχει και σε καμπάνιες φιλανθρωπικού ενδιαφέροντας (Άλμα Ζωής) ως hair expert / ambassador της Pantene Pro-V.

 tom_zois  •  e-mail: zwis.tomas@gmail.com