οργανώστε την βάπτιση

Να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι είναι λογικό να αγχώνεστε σε κάποιο βαθμό, αφού θέλετε τα πάντα να είναι τέλεια. Θα πρέπει όμως να ηρεμήσετε, ώστε οι πράξεις και η σκέψη σας να έχουν αποτελεσματικότητα.  Ετοιμάσαμε μια λίστα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτή την τόσο ξεχωριστή στιγμή για εσάς και το μωράκι σας.

 

Η Εκκλησία

Αφού πρώτα καταλήξετε στο όνομα που θα δώσετε στο μωράκι σας και επιλέξετε το σωστό νονό/νονά για εκείνο. Θα πρέπει να αποφασίσετε σε ποια εκκλησία θα γίνει το μυστήριο. Εάν η εκκλησία της ενορίας δεν είναι αυτό που έχετε ονειρευτεί, μπορείτε να κάνετε το μυστήριο κάπου αλλού. Τώρα το καλοκαίρι, μία πολύ καλή επιλογή είναι ένα μικρό και γραφικό εκκλησάκι.

 

Το Προσκλητήριο και η Μπομπονιέρα

Η βάπτιση του μωρού σας είναι μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της οικογένειάς σας. Την οποία θέλετε να θυμούνται για πάντα οι συγγενείς και οι φίλοι με τους οποίους θα μοιραστείτε τη χαρά σας. Έτσι, θα πρέπει να επιλέξετε με μεγάλη προσοχή το προσκλητήριο και τη μπομπονιέρα. Οι επιλογές είναι πολλές και σίγουρα θα βρείτε κάτι που να ταιριάζει στο στιλ σας και στο θέμα που έχετε επιλέξει.

 

Το Τραπέζι

Αφού, λοιπόν, επιλέξετε και κλείσετε την εκκλησία, το επόμενο που έχετε να σκεφτείτε είναι το τι θα ακολουθήσει μετά το μυστήριο. Ανάλογα με το budget σας και τον αριθμό των καλεσμένων σας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα τραπέζι στο σπίτι σας, μία δεξίωση σε μία αίθουσα ή ένα κτήμα, μία δεξίωση σε ένα ξενοδοχείο, μία μικρή γιορτούλα με catering στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας ή εάν επιθυμείτε κάτι πιο παραδοσιακό, ένα γλέντι σε μια ταβέρνα.

 

Τα Παιδιά

Όπως και αν επιλέξετε να γιορτάσετε μετά το μυστήριο, καλό είναι να φροντίσετε να υπάρχει ένας ξεχωριστός χώρος για τα μικρά παιδιά. Στον οποίο θα μπορούν να απασχοληθούν και να διασκεδάσουν. Μπορείτε να έχετε παιχνίδια για να μην βαρεθούν ή κάποιον επαγγελματία που θα τα προσέχει και θα φροντίσει να περάσουν καλύτερα.

 

Η Διακόσμηση

Κάτι άλλο που πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε είναι η διακόσμηση της εκκλησίας και του χώρου που θα γιορτάσετε. Επιλέξτε μπαλόνια, κεράκια, λουλούδια, έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα παραμυθένιο σκηνικό. Για να οργανωθείτε καλύτερα, σκεφτείτε αρχικά την χρωματική παλέτα που θέλετε να έχει η μέρα σας και συνεχίστε με βάση τις συγκεκριμένες αποχρώσεις.

 

Φωτογραφίες και Βίντεο

Ένα πολύ σημαντικό βήμα κατά την οργάνωση της βάπτισης είναι να κλείσετε έναν καλό επαγγελματία για να βγάλει τις φωτογραφίες και το βίντεο από το μυστήριο και την δεξίωση. Αυτές τις στιγμές θα θέλετε να τις θυμάστε για πάντα. Επιλέξτε λοιπόν έναν άνθρωπο που μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς θέλετε.

 

Το Δώρο του Νονού

Μην ξεχάσετε το δώρο του νονού! Θα πρέπει να εκφράσετε την αγάπη σας στο νονό του παιδιού σας προσφέροντάς του ένα δώρο. Μία πολύ καλή και συχνή επιλογή είναι κάποιο κόσμημα, όπως ένα ρολόι ή ένα δαχτυλίδι αν έχετε νονά ή κάτι για το σπίτι.

 

Βάσια Καττή