φθινοπωρινά κοκτέιλ

Το να επιλέξετε τα σωστά κοκτέιλ για τον φθινοπωρινό σας γάμο μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση. Ενώ θέλετε να σερβίρετε στους καλεσμένους σας ποτά που θα κάνουν τον γάμο σας να ξεχωρίσει από των άλλων, πρέπει ταυτόχρονα να είστε προσεκτικοί, ώστε, τελικά, να προσφέρετε κάτι που θα θέλουν να πιουν οι συγγενείς και οι φίλοι σας.

Γι’ αυτό ακριβώς, οι ειδικοί προτείνουν να σερβίρετε κοκτέιλ που είναι απλά, ανάλαφρα, που αντικατοπτρίζουν την εποχή. Το απλό, βέβαια, δεν σημαίνει και απαραίτητα βαρετό -τα κοκτέιλ σας μπορούν να είναι απίστευτα νόστιμα, όσο και δημιουργικά.

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τα κορυφαία dos και don’ts για τα ζευγάρια εκείνα που αναζητούν τα ιδανικά κοκτέιλ για τον φθινοπωρινό τους γάμο. Από την επιλογή των συστατικών, μέχρι και ιδέες για τη γαρνιτούρα, αυτές είναι οι έξι πιο σημαντικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε.

#1: Προσπαθήστε να επιλέξετε απλά κοκτέιλ

Ένα απλό κοκτέιλ δεν σημαίνει ότι αυτό θα είναι αδιάφορο ή άγευστο. Σημαίνει ότι επιλέγετε ένα κοκτέιλ που δημιουργείται εύκολα, καθώς χρειάζεται λίγη προετοιμασία. Αυτό θα κάνει την όλη διαδικασία στο χώρο της γαμήλιας δεξίωσης πολύ πιο ομαλή, αφού ο μπάρμαν θα βγάζει γρήγορα τα κοκτέιλ αυτά. Με λίγα λόγια θα ικανοποιήσετε τους καλεσμένους σας, ενώ παράλληλα θα κάνετε και τη ζωή του προσωπικού πιο εύκολη.

#2: ΜΗΝ επιλέξετε πολύπλοκα ποτά

Όσο πιο πολύπλοκα είναι, τόσο δυσκολότερο θα είναι να παρασκευαστούν ή να καταναλωθούν, προειδοποιούν οι ειδικοί. Μεγάλα events, όπως είναι οι γαμήλιες δεξιώσεις, σημαίνει και πολύς κόσμος, επομένως θα πρέπει να θυμάστε ότι απευθύνεστε σε πολλά άτομα, με διαφορετικά γούστα και απαιτήσεις.

#3: Επιλέξτε ανάλαφρα κοκτέιλ

Ενθουσιάστε τους καλεσμένους σας με κοκτέιλ που είναι ελαφριά, χρησιμοποιώντας χυμούς, βασικά συστατικά και άλλα που ταιριάζουν με το μενού που έχετε επιλέξει. Θέλετε το ποτό να συμπληρώνει αρμονικά το μενού. Ακόμη και με ελάχιστα συστατικά, μπορείτε να το κάνετε να φαίνεται πιο ιδιαίτερο και πολύπλοκο -και θα το πετύχετε χωρίς να θυσιάσετε δημιουργικότητα ή γεύση. Όσο πιο φρέσκο το ποτό, τόσο καλύτερο.

#4: ΜΗΝ επιλέξετε ποτά που είναι πάρα πολύ πικάντικα ή πολύ γλυκά

Ενώ τέτοιου είδους κοκτέιλ μπορεί να είναι αρκετά δημοφιλή, οι καλεσμένοι σας μπορεί να μην τα προτιμούν. Επομένως, το ιδανικό που θα επιλέξετε να έχει τις προδιαγραφές ώστε να αρέσει στην πλειοψηφία. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε φρέσκες γεύσεις της εποχής, όπως είναι το ρόδι ή το τζίντζερ. Και τα δύο ταιριάζουν φανταστικά με μία μεγάλη ποικιλία ποτών, ενώ δεν θα το βαρύνουν .

#5: Προσθέστε γαρνιτούρες

Όταν σχεδιάζετε τα κοκτέιλ της μεγάλης μέρας, σιγουρευτείτε ότι θα προσθέσετε ενδιαφέρουσες γαρνιτούρες. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε cranberries με αφρώδες κρασί για ένα fun κοκτέιλ με σοφιστικέ διάθεση, κατάλληλο για την εποχή.

#6: ΜΗΝ ξεχάσετε να προσφέρετε κάτι ακόμη

Όσο κι αν λατρεύετε το κοκτέιλ που έχετε επιλέξει, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν καλεσμένοι που, απλά, θα προτιμούν να πιουν κάτι άλλο. Γι’ αυτό και είναι καλή ιδέα να έχετε μερικές εναλλακτικές επιλογές, αν όχι ένα ολόκληρο μπαρ. Αν ένας καλεσμένος προτιμά ένα απλό ποτό ή ένα ποτήρι κρασί, καλό είναι να μπορεί να το έχει.

Βάσια Καττή