Για να είναι όλοι εκεί -ο καθένας όπως μπορεί.

Από απόσταση

Καθώς συνεχίζουμε τη μάχη μας με την πανδημία του κορωνοϊού, γίνεται όλο και πιο προφανές ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση στους γάμους θα μας συντροφεύει για καιρό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι μας έχουμε αγαπημένα πρόσωπα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.  Mέχρι να είμαστε και πάλι ασφαλείς, δεν θα μπορούν να παρευρεθούν σε γάμους. Ταυτόχρονα, κάποιοι καλεσμένοι δεν θα μπορούν να παρευρεθούν λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών. Eνώ και τα ανώτατα όρια σε γάμους θα αναγκάσουν πολλά ζευγάρια να περιορίσουν τη λίστα των καλεσμένων τους.

Ενώ υπάρχει η επιλογή να κάνετε τον γάμο σε δύο μέρη (να προχωρήσετε κανονικά με την τελετή και να κάνετε το πάρτι όταν πάψουν οι περιορισμοί λόγω Covid-19) ή και να αναβάλλετε τα σχέδιά σας. Εμείς έχουμε να προτείνουμε κάτι για εκείνους που θέλουν να παντρευτούν ακόμα και εν μέσω πανδημίας!

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε πώς μπορείτε να συμπεριλάβετε στη μεγάλη μέρα όλους τους συγγενείς και τους φίλους σας. Έστω και από απόσταση.

#1: Στείλτε λουλούδια ή σαμπάνια

Στείλτε λουλούδια ή σαμπάνια

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εκείνοι που δεν θα καταφέρουν να είναι στο πλευρό σας  θα απογοητευτούν, ειδικά οι πιο κοντινοί σας άνθρωποι. Μπορείτε να τους στείλετε κάτι το πρωί του γάμου, για να τους δείξετε ότι σας λείπουν πραγματικά  και ότι η σκέψη σας είναι μαζί τους. Μπορείτε να τους στείλετε μικρά μπουκέτα όμοια με τη νυφική ανθοδέσμη, ή σαμπάνια για να πιουν στην υγειά σας από μακριά.

 

 #2: Μεταδώστε ζωντανά την τελετή 

Μεταδώστε ζωντανά την τελετή από απόσταση

Ναι, στις μέρες μας βλέπουμε ολοένα και πιο συχνά live μεταδόσεις γάμων λόγω πανδημίας. Το Facebook ίσως να μην είναι ό,τι καλύτερο αν έχετε πολλούς διαδικτυακούς φίλους , αλλά το Zoom είναι ό,τι πρέπει για να μοιραστείτε το μυστήριο με τους αγαπημένους σας. Σημαντικό: πριν αρχίσει η τελετή θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα μικρόφωνα όλων είναι κλειστά!

#3: Στείλτε την playlist της γαμήλιας δεξίωσης

 Στείλτε την playlist της γαμήλιας δεξίωσης από απόσταση

Είτε κλείσετε μια μπάντα, είτε προσλάβετε κάποιον DJ, σίγουρα θα υπάρχει μία λίστα με τραγούδια που εσείς και ο αγαπημένος σας θα θέλετε να ακούσετε στο πάρτι της μεγάλης μέρας. Βάλτε τα αγαπημένα σας σε ένα playlist και στείλτε το link στους συγγενείς και τους φίλους σας που δεν θα μπορέσουν να είναι κοντά σας. Έτσι, όπου και αν βρίσκονται θα μπορέσουν να ακούσουν τα τραγούδια σας και να χορέψουν προς τιμήν σας!

#4: Στείλτε το κομμάτι τους από την γαμήλια τούρτα

Στείλτε το κομμάτι τους από την γαμήλια τούρτα

Δεν μπόρεσαν όλοι να έρθουν στη γαμήλια δεξίωση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν δικαιούνται να φάνε το κομμάτι τους από την τούρτα! Ίσως είναι και η πιο όμορφη κίνηση που μπορείτε να κάνετε, κάτι που πραγματικά θα τους συγκινήσει: στείλτε το κομμάτι στο σπίτι τους. Τοποθετήστε ένα περιποιημένο κομμάτι τούρτας μέσα σε ένα κουτί που αναγράφει τα ονόματά σας και την ημερομηνία του γάμου. Αν έχετε έξτρα χρόνο, στείλτε μαζί και ένα προσωπικό σημείωμα.

Βάσια Καττή