δεξίωσης

Μοιράστε το budget μίας μεγάλης δεξίωσης σε δύο, χωρίζοντας ηλικιακά τους καλεσμένους.

Αλλάζει η εικόνα στα γαμήλια πάρτυ στην εποχή μετά κορωνοϊού, με τους διοργανωτές γάμων και τα ζευγάρια να αναζητούν τρόπους για να διασφαλιστεί πως όλοι θα διασκεδάσουν, αλλά με ασφάλεια.

Πολλά ζευγάρια σχεδιάζουν τον γάμο τους από μήνες, μέχρι και χρόνια. Ναι, το 2020 δεν φάνηκε να είναι τυχερό. Ναι, πολλά δεινά βρήκαν τον κόσμο, με τον κορωνοϊό να καταστρέφει τα σχέδια πολλών. Αν όμως δεν βιαστήκατε να ακυρώσετε τον γάμο σας, αν θέλετε να “σπάσετε” την κακοτυχία του δίσεκτου 2020, μπορείτε ακόμη να το καταφέρετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε, στην πραγματικότητα, είναι να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα.

Πώς θα κάνετε, λοιπόν, τη δεξίωσης του γάμου σας, έτσι ώστε να μην αγχωθείτε για την ασφάλεια των αγαπημένων σας; Η πρότασή μας είναι, φέτος, αντί να πραγματοποιήσετε μία μεγάλη δεξίωση, να την μοιράσετε σε δύο μικρότερες. Η μία θα είναι ένα πάρτυ για τους φίλους και η άλλη ένα τραπέζι για τους ηλικιακά μεγαλύτερους. Με αυτόν τον τρόπο, οι μεγαλύτεροι δεν θα βρεθούν στον ίδιο χώρο με τους μικρότερους και δεν θα κινδυνεύσουν. Το κάθε πάρτυ θα είναι προσαρμοσμένο, και έτσι δεν θα χρειαστεί να παιδευτείτε για να ικανοποιήσετε μεγάλους και μικρούς σε μια δεξίωσης -που συνήθως είναι σπαζοκεφαλιά.

Δύο δεξιώσεις, ένα budget

Μην σας φοβίζει η ιδέα των δύο δεξιώσεων. Θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι ο κόσμος θα μοιραστεί στα δύο, το ίδιο θα γίνει, λοιπόν, και με τα έξοδα. Αν σκοπεύατε, δηλαδή, να κάνετε μία δεξίωση με 300 άτομα, τώρα θα κάνετε δύο μικρότερες, με 150 άτομα στην κάθε μία. Τι χαρακτήρα θα έχει η κάθε δεξίωση; Συνεχίστε την ανάγνωση και θα καταλάβετε.

Το πάρτυ με φίλους

Αυτό θα είναι το πιο light event, θέλουμε να νιώσετε σαν να έχετε βγει για ποτό με τους φίλους σας. Οργανώστε ένα πάρτυ σε μία ταράτσα ή σε κάποιον ανοιχτό χώρο δίπλα σε μία πισίνα. Οποιοσδήποτε εξωτερικός χώρος μπορεί να προσαρμοστεί. Ετοιμάστε μία βραδιά με cocktails και finger food, χωρίς να ανησυχείτε ότι η μουσική που θυμίζει club μπορεί να μην αρέσει στους μεγαλύτερους!

Η δεξίωση με την οικογένεια

Αυτή η δεξίωση θα έχει πιο παραδοσιακό χαρακτήρα και θα θυμίζει περισσότερο μία κλασική γαμήλια δεξίωση. Το μενού θα είναι σερβιριστό, ενώ και πάλι θα γίνει σε κάποιον εξωτερικό χώρο, ώστε ο αέρας να είναι φρέσκος και καθαρός.

Δύο πάρτυ, πολλά πλεονεκτήματα

Η μέθοδος των δύο δεξιώσεων, πέραν του ότι είναι πρακτική, έρχεται και με μία σειρά πλεονεκτημάτων για το ζευγάρι.

Ας μιλήσουμε, αρχικά, για το προφανές: προσφέρει ασφάλεια σε μία εύθραυστη περίοδο. Ο κορωνοϊός δεν μας έχει αφήσει, πρέπει να ζήσουμε με αυτόν. Είναι, λοιπόν, πιθανό, πολλοί ηλικιωμένοι συγγενείς, ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να φοβούνται τον συγχρωτισμό, πράγμα λογικό. Με τη μέθοδο των δύο δεξιώσεων, θα κρατήσετε ασφαλείς τους αγαπημένους σας και δεν θα σας λείψει κανείς αυτή την τόσο σημαντική στιγμή.

Παράλληλα, θα έχετε περισσότερο χρόνο να μοιραστείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Σίγουρα, μία μεγάλη δεξίωσης είναι εντυπωσιακή, δεν είναι όμως η πιο εύκολη περίσταση για να χαρείτε τους αγαπημένους σας. Και εννοούμε να τους χαρείτε πραγματικά, όχι απλώς να τους χαιρετίσετε και να τους ευχαριστήσετε. Να μάθετε τα νέα τους, να χορέψετε μαζί τους, να διασκεδάσετε με την ψυχή σας. Αν τα πάρτυ είναι δύο, ο χρόνος μοιράζεται καλύτερα.

Εάν πραγματοποιήσετε δύο πάρτυ, θα μπορέσετε να ικανοποιήσετε δύο πολύ διαφορετικές ομάδες ανθρώπων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μεγαλύτεροι ηλικιακά δεν αγαπούν τα events στα οποία οι παρευρισκόμενοι είναι όρθιοι, ούτε απολαμβάνουν τη μουσική που συνήθως ακούει κανείς στα clubs. Αντίστοιχα, οι νεότεροι συχνά βαριούνται τα παραδοσιακά γλέντια. Γιατί, λοιπόν, να μην τους ικανοποιήσετε και τους δύο;

Και μην ξεχνάτε και αυτό: Η νύφη θα έχει την ευκαιρία να χαρεί περισσότερο το νυφικό της αν επιλέξει να το φορέσει και τις δύο μέρες. Πρόκειται για μία στιγμή μοναδική για τη ζωή μίας γυναίκας. Πρέπει να πάρετε τους περιορισμούς του κορωνοϊού σαν μια πρόκληση και να δείτε τη θετική τους πλευρά. Ποια νύφη έχει την ευκαιρία να φορέσει τόσες φορές το νυφικό της; Σωστά, μάλλον είστε τυχερή!

Το νυφικό 

Σίγουρα, έχετε την ευκαιρία να χαρείτε λίγο παραπάνω το νυφικό σας, καθώς όμως θα το φορέσετε στην τελετή και σε δύο πάρτυ, θα πρέπει να το επιλέξετε έξυπνα. Όταν έχουμε να κάνουμε με δύο δεξιώσεις, σκεφτόμαστε πιο ευέλικτα ρούχα. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ξεχνάμε τα φουσκωτά νυφικά και επιλέγουμε κάτι πιο ευκολοφόρετο.

Μην ξεχνάτε και το styling. Στην δεξίωση με την οικογένεια μπορείτε να διατηρήσετε την πριγκιπική σας εμφάνιση, με τα μαλλιά κάτω και ψηλοτάκουνα. Πρόκειται, άλλωστε για καθιστό γεύμα. Στο πάρτυ με τους φίλους μπορείτε να κάνετε μία πιο fun εμφάνιση, με το ίδιο φόρεμα συνδυασμένο με αθλητικά παπούτσια και με τα μαλλιά σας πιασμένα σε επιμελώς ατημέλητο κότσο (η βραδιά προβλέπεται να έχει πολύ χορό!).

Βάσια Καττή