Σχεδιάζετε να παντρευτείτε το 2019; Ακολουθούν οι τάσεις για την επόμενη χρονιά, όσον αφορά τη διακόσμηση του χώρου τελετής και δεξίωσης γάμου. Ενημερωθείτε και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας.

 

Το τέλος των παστέλ

Το τέλος των παστέλ

Μετά από την εποχή των παστέλ χρωμάτων, το 2019 επιστρέφουν πιο ζωηρά και δυναμικά χρώματα, όπως το κίτρινο, το πορτοκαλί και το σμαραγδί. Tο ζευγάρι δε χρειάζεται να περιορίζεται, όσον αφορά το χρωματολόγιο του γάμου τους, από την εποχή που παντρεύεται.

 

Τεχνολογία

 

Τεχνολογία

Η τεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και η νέα τάση στους γάμους ονομάζεται video mapping. Με την βοήθεια projectors, ο χώρος μεταμορφώνεται, ανάλογα με τα σχέδια και τα χρώματα που επιλέγονται.

 

3. Μακρόστενα τραπέζια αντί για ροτόντες

 

Μακρόστενα τραπέζια αντί για ροτόντες

Τα στρογγυλά τραπέζια-ροτόντες με τις ψηλές ανθοσυνθέσεις ήταν για πολύ καιρό στη μόδα. Πλέον, όλο και πιο συχνά βλέπουμε τα μακρόστενα τραπέζια με πιο χαμηλές ανθοσυνθέσεις. Το κλίμα γίνεται αυτόματα πιο χαλαρό, όλοι βλέπονται με όλους, ενώ οι νεόνυμφοι γίνονται ένα με τους καλεσμένους και πλέον δεν αισθάνονται ότι βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο.

 

Κρεμασμένα λουλούδια

 

Κρεμασμένα λουλούδια

Το ζευγάρι κερδίζει χώρο, μπορεί να παραλείψει το στολισμό στα τραπέζια και το αποτέλεσμα είναι πολύ ρομαντικό και κομψό ταυτόχρονα.

 

 Μπαλόνια

 

Μπαλόνια

Ένας πρωτότυπος τρόπος για να προστεθεί ύψος στη διακόσμηση των τραπεζιών στη δεξίωση που δίνει μια επιπλέον χαρούμενη νότα σε αυτήν την ξεχωριστή μέρα. Μια άλλη πρόταση είναι η απελευθέρωση στον ουρανό μπαλονιών κατά την είσοδο του ζευγαριού ή πάνω στο ζευγάρι στο τέλος του πρώτου τους χορού.

 

 Στολισμένες καμάρες

 

Στολισμένες καμάρες

Οι καμάρες αυτές συμβολίζουν τη νέα ζωή των νεόνυμφων και μπορούν να διακοσμηθούν με φτερά, φύλλα, υφάσματα, κλαδιά, μπαλόνια, όμως τίποτα δε συγκρίνεται με τις ανθοστολισμένες καμάρες. Ταιριάζουν πολύ και σε εσωτερικούς χώρους, μετατρέποντας το μέσα σε έξω.

 

Χαλκός και μπρούντζος

 

Χαλκός και μπρούντζος

Το χρυσό και το ροζ χρυσό δίνουν τη θέση τους στο χαλκό και στο μπρούντζο. Η πολυτέλεια δε χάνεται και το αποτέλεσμα είναι πιο “ζεστό”.

 

Φώτα

 

Φώτα

Όλο και περισσότερα ζευγάρια επενδύουν σε neon επιγραφές με τα ονόματα, τα αρχικά τους ή κάποια φράση. Έτσι προσθέτουν μια ρετρό σικ πινελιά στο γάμο τους και μια λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά στις φωτογραφίες του γάμου τους.

 

Βιομηχανική επανάσταση

 

Βιομηχανική επανάσταση

Για ένα μεγάλο διάστημα ζήσαμε την περίοδο ρουστίκ. Τώρα, φαίνεται πως έρχεται μια εποχή πιο “αστική”, με δεξιώσεις σε μεγάλους χώρους από μέταλλο και τούβλο.

 

 Αντί για photo booth

 

Αντί για photo booth

Ένας τοίχος στολισμένος με λουλούδια ή πράσινα φυλλώματα είναι ιδανικό φόντο για να φωτογραφηθούν οι καλεσμένοι και το ζευγάρι.

 

Διαφάνεια

 

Διαφάνεια

Ο μαυροπίνακας δίνει τη θέση του σε διαφανείς επιφάνειες, όπως το πλέξιγκλας, που χρησιμοποιούνται από το σχεδιάγραμμα θέσεων μέχρι και στον κατάλογο με τις επιλογές του μενού. Ακόμα και οι καρέκλες θα μπορούσαν να είναι από τέτοιο υλικό.

 

Πέρα από τα παραπάνω, μερικές ακόμα ιδέες είναι: πολύχρωμα κομφετί, φτερά, αρωματικά κεριά, γεωμετρικές κατασκευές, laser-cut τραπεζομάντηλα, εντυπωσιακά ανθοδοχεία, πέρλες.

Σοφία Κυριλλίδου