οι γλυκές γεύσεις στο welcome table της δεξίωσης

Είναι άραγε υπερβολή να πούμε πως περίπου το 30% ενός γάμου αποτελείται από ζάχαρη;  Έξω από την εκκλησία, στο welcome table της δεξίωσης, στο τραπέζι των καλεσμένων, ατομικά στο κάθε πιάτο, για τον στολισμό του εκάστοτε σπιτιού (νύφης, γαμπρού), οι γλυκές γεύσεις κυριαρχούν στους γάμους! Οπότε καλό θα ήταν να κάνετε κάποιες δοκιμές ώστε να καταλήξετε πιο εύκολα, αλλά και να είστε σίγουροι για τη γεύση και την ποιότητα που θα προσφέρετε στους καλεσμένους σας.

γλυκές γεύσεις από macaron και μπισκότα ζαχαρόπαστας

Στις μπομπονιέρες πρωταγωνιστούν οι κλασικές τούλινες (για την ακρίβεια με τούλι ή οργάντζα), πουγκιά με ιδιαίτερα υφάσματα και δεσίματα ή μεταλλικά στοιχεία όπως είναι τα γούρια. Κάποια ζευγάρια αναζητούν μια μπομπονιέρα αναμνηστική και συνάμα χρηστική, οπότε επιλέγουν κάτι σε πορσελάνη ή αντικείμενο (π.χ. ρεσώ). Άλλοι καταλήγουν σε κάτι πιο απλό, όπως ένα κουτάκι, εστιάζοντας στα κουφέτα. Σε γενικές γραμμές ο κόσμος προτιμά κουφέτα διαφορετικών γεύσεων ή και πιο ιδιαίτερων χρωμάτων πέραν του λευκού.

Τα πιο διαδεδομένα γλυκά είναι τα μαρεγκάκια (ή αλλιώς μπεζέδες) και τα κουφέτα. Ειδικά τα κουφέτα τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σε μικρές σοκολατένιες crunchy μπουκίτσες διαφορετικών γεύσεων. Aποτελούν ένα επιπλέον γλύκισμα από μόνα τους. Πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα macaron, που είναι κάτι πολύ φρέσκο και ιδιαίτερο, τα μπισκότα ζαχαρόπαστας, τα cake pops, τα cupcake, αλλά και τα ροδίνια / αμυγδαλωτά.

 Αν ο γάμος είναι χειμερινός μπορεί να ενταχθεί και η σοκολάτα στους μπουφέδες. Σοκολατάκια, πραλίνες ή ακόμα και πλάκες σοκολάτας.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να τοποθετηθούν αντίστοιχα στο candy buffet της εκκλησίας, της δεξίωσης, αλλά και στο welcome table. Στον κάθε buffet γίνεται συνήθως μια διαφορετική επιλογή γλυκισμάτων – καλό είναι να υπάρχει μια ποικιλία.

The wedding cake

τούρτα γάμου σε παλ χρωμάτα με πινελιές χρυσού

Τα περισσότερα ζευγάρια θέλουν κάτι απλό για την τούρτα του γάμου τους. Κινούνται σε αποχρώσεις του λευκού και των παλ χρωμάτων με κάποιες πινελιές χρυσού ή ασημί, ανάλογα πάντα με το ύφος και τα χρώματα που κυριαρχούν στον γάμο.

Πλέον πρωταγωνιστούν οι τούρτες ζαχαρόπαστας και τελευταία τα «Naked cakes». Πρόκειται για τούρτες χωρίς επικάλυψη, όπου μπορούμε να διακρίνουμε το κέικ. Διακοσμούνται με λουλούδια ζαχαρόπαστας ή ακόμα και με φρέσκα, ίδια με τον υπόλοιπο στολισμό.

About the Patisserie

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην οδό Μητροπόλεως, υπάρχει το Papillon Colore που σε μυεί σε έναν κόσμο γλυκιάς αμαρτίας. Περιβάλλον παραμυθένιο όπου απολαμβάνουμε διάφορες γλυκές γεύσεις , όπως χειροποίητα σοκολατάκια, cup cakes, πραλίνες, macaron.

Thank you note

Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους από το ανθοπωλείο Άρωμα που εμπνεύστηκαν και επιμελήθηκαν για εμάς αυτό το υπέροχο styled shoot, όπως και το Papillon Color για τα υπέροχα γλυκά και τις μπομπονιέρες που δημιούργησαν ειδικά για το συγκεκριμένο concept.

Ευχαριστούμε για τη ζεστή φιλοξενία το White Suites Resort στην Άφυτο Χαλκιδικής.

Credits

Γλυκά & Μπομπονιέρες: Papillon Colore || Στολισμός: Άρωμα – Luxury Wedding Artists || Φωτογράφος: Komninos photography || Χώρος Φωτογράφισης: White Suites Resort