διακόσμηση σπιτιού

Υπάρχουν κάποιες αυστηρές αρχές, οι οποίες καθοδηγούν τους ανθρώπους στην εσωτερική διακόσμηση, για να εξασφαλίζεται ένα καλό αποτέλεσμα κάθε φορά. Είναι απλά πράγματα που έχουν δοκιμαστεί και δουλεύουν πάντα. Και δεν μιλάμε για tricks που απευθύνονται σε επαγγελματίες. Ο καθένας μπορεί να τα κάνει από την πρώτη μέρα. Δείτε τα tips που συγκεντρώσαμε για να βελτιώσετε κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας άμεσα και εύκολα.

#1: Δώστε χώρο στα έπιπλά σας

Αντισταθείτε στην τάση που μπορεί να έχετε να συνωστίζετε πολλά έπιπλα σε ένα δωμάτιο. Πρέπει να υπάρχει χώρος να κινείστε με ευκολία. Δεν χρειάζεται να γεμίζετε ένα δωμάτιο με πολλά έπιπλα. Επιλέξτε λίγα, αλλά καλύτερης ποιότητας έπιπλα και το δωμάτιό σας θα φαίνεται πολύ καλύτερο. Και θα δείτε ότι το μάτι θα πέφτει κατευθείαν στα αγαπημένα σας έπιπλα.

#2: Να ξέρετε πώς να βάζετε τα έπιπλα σε σχέση με το χαλί

Στην ουσία υπάρχουν τρεις τρόποι να τακτοποιήσετε τα έπιπλά σας σε σχέση με το χαλί.

Όλα πάνω στο χαλί: Το χαλί είναι αρκετά μεγάλο για να τοποθετήσετε όλα τα έπιπλα πάνω του. Αυτό δημιουργεί μία πιο πολυτελή αίσθηση. Καλό είναι να αφήνετε τουλάχιστον 30 εκατοστά κενά σε κάθε πλευρά του χαλιού.

Όλα έξω από το χαλί: Αν το δωμάτιο είναι μικρό, το να κρατήσετε όλα τα έπιπλα έξω από το χαλί είναι μία καλή επιλογή. Βέβαια, δεν χρειάζεται να διαλέξετε ένα πολύ μικρό χαλί, γιατί μπορεί να δείχνει ασήμαντο. Βάλτε έτσι το χαλί ώστε να είναι έτοιμο να αγγίξει τα πόδια των επίπλων.

Τα μπροστινά πόδια πάνω στο χαλί: Βάλτε τα μπροστινά μόνο πόδια των επίπλων πάνω στο χαλί, έτσι ώστε να δέσουν τα πάντα μεταξύ τους. Αυτό δημιουργεί μία καλή οπτικά αίσθηση στον χώρο.

#3: Διαλέξτε το χρώμα του τοίχου τελευταίο

Υπάρχουν χιλιάδες χρώματα με δεκάδες αποχρώσεις. Και κάθε ένα χρώμα δείχνει διαφορετικό από σπίτι σε σπίτι και από δωμάτιο σε δωμάτιο, επειδή οι πηγές του φωτός ποικίλουν, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί ένα χρώμα να φαίνεται υπέροχο σε ένα δωμάτιο και να “σκοτώνει” ένα άλλο. Θέλετε ένα χρώμα που κολακεύει τα έπιπλα του δωματίου, τους πίνακες, το χαλί και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο δωμάτιο. Μπορείτε, λοιπόν, να βρείτε το κατάλληλο χρώμα αφού έχετε τοποθετήσει τα πράγματά σας στον χώρο.

#4: Προσθέστε φως

Οι επαγγελματίες δημιουργούν επίπεδα φωτισμού για να δώσουν ενδιαφέρον και ποικιλία σε ένα δωμάτιο. Σε ένα δωμάτιο που τα πάντα είναι ομοιόμορφα φωτισμένα, τίποτα δεν ξεχωρίζει. Διαλέξτε ένα κομβικό σημείο και ίσως ένα δευτερεύον σημείο εστίασης και αναδείξτε τα με φως. Προσθέστε και χαμηλότερο φωτισμό, όπως για παράδειγμα επιτραπέζια φωτιστικά, για καλύτερο αποτέλεσμα.

#5: Αγνοείστε τα πάντα προς όφελος της δημιουργικότητας

Γενικά, οι κατευθυντήριες γραμμές δίνουν στους ανθρώπους ένα καλό σημείο εκκίνησης για την επίπλωση και τη διακόσμηση του σπιτιού τους, ακόμη και αν κάποια από αυτά τα tips δεν είναι πρακτικά για έναν συγκεκριμένο χώρο. Επιλέξτε κάτι που σας κάνει να νιώθετε άνετα και, πάνω απ’ όλα, σας κάνει να χαμογελάτε. Μιλάμε για τα δικά σας δωμάτια, το δικό σας σπίτι και τους δικούς σας κανόνες.

Βάσια Καττή