Εδώ, θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για να αναβαθμίσετε το μικροσκοπικό σας διαμέρισμα.

διακόσμηση για μικρούς χώρους

Καταλαβαίνουμε. Μερικές φορές τα σπίτια ή τα διαμερίσματα μπορεί να είναι πραγματικά μικροσκοπικά, ειδικά όταν μένουμε σε μία μεγάλη πόλη. Ωστόσο, το ότι μένετε σε ένα διαμέρισμα που έχει το μέγεθος του εφηβικού σας υπνοδωματίου δεν σημαίνει  ότι πρέπει να θυσιάσετε το στιλ για την λειτουργικότητα. Το κλειδί στη διακόσμηση μικρών χώρων είναι να έχετε τα πράγματά σας μαζεμένα και να γεμίζετε όσο καλύτερα γίνεται τους μικρούς χώρους. Και εδώ, θα δείτε πώς μπορείτε να το πετύχετε στην πράξη.

Όταν έχουμε να κάνουμε με έπιπλα για μικρούς χώρους, όλα περιστρέφονται γύρω από κομμάτια που έχουν πάνω από μία λειτουργίες ή που μεταμορφώνονται καθώς και κομμάτια που αναδιπλώνονται και παραμένουν σε μία άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε. Αν έχετε λίγο χώρο, προσπαθήστε να αξιοποιήσετε ό,τι έχετε. Ψηλά ταβάνια και ελεύθερος τείχος; Επιλέξτε ψηλές βιβλιοθήκες ή ράφια, τόσο ψηλά, ώστε να μπορείτε να τα φτάσετε. Καλό είναι να αφήσετε λίγο ελεύθερο χώρο στα ανοιχτά ράφια, τόσο ώστε το σύνολο να μην είναι αποπνικτικό. Είμαστε μεγάλοι fans της απόκρυψης μικρότερων αντικειμένων σε κάδους και κουτιά έτσι ώστε το συνολικό look να είναι καθαρό και ήρεμο.

Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να βρείτε τα έπιπλα και αντικείμενα που θα ταιριάξουν απόλυτα στον μικρό χώρο σας. Όταν όμως τα βρείτε, το σίγουρο είναι ότι το σπίτι σας θα είναι πολύ πιο οργανωμένο και εύκολο για  να ζείτε σε αυτό.

Στη συνέχεια θα βρείτε έξι υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε μικρούς χώρους.

#1: Τροχήλατο καρότσι

Τροχήλατο καρότσι

Ένα μικρό, τροχήλατο καρότσι μπορεί να είναι απίστευτα βοηθητικό για να συγκεντρώστε πράγματα, μέχρι και τα κουζινικά σας. Ή, τοποθετήστε το στο μπάνιο και βάλτε πάνω του πετσέτες, χαρτιά, σαμπουάν και ό,τι άλλο χρειάζεστε.

#2: Ψάθινο καλάθι-τραπεζάκι

Ψάθινο καλάθι-τραπεζάκι

Μία πολύ ωραία επιλογή είναι ένα μεγάλο, ψάθινο καλάθι, το οποίο λειτουργεί σαν τραπεζάκι. Όταν δεν βρίσκονται πάνω του δίσκοι με ποτά ή καφέδες, αυτό ανοίγει και μέσα του μπορείτε να αποθηκεύσετε ό,τι δεν μπορέσατε να χωρέσετε αλλού. Από κουβέρτες ή βιβλία, μέχρι και επιτραπέζια.

#3: Επιτείχιο φωτιστικό

Επιτείχιο φωτιστικό

Ένα επιτείχιο φωτιστικό απελευθερώνει χώρο από τα κομοδίνα και τα τραπεζάκια, είτε αυτά είναι δίπλα στο κρεβάτι, είτε στην άκρη του καναπέ. Αυτό το μοντέρνο ξύλινο και μεταλλικό σχέδιο δίνει στον χώρο μία γήινη ομορφιά και αποπνέει κομψότητα και στιλ.

#4: Κάβα κρασιών

Κάβα κρασιών

Μία κάβα κρασιών, σαν αυτήν που απεικονίζεται παραπάνω, απελευθερώνει χώρο από τον πάγκο της κουζίνας . Πάνω της μπορείτε να τοποθετήσετε μέχρι και πέντε μπουκάλια από το αγαπημένο σας κρασί.

#5: Κουτιά αποθήκευσης

Κουτιά αποθήκευσης

Αυτοί τα ψάθινα κουτιά μπορούν  εύκολα να τοποθετηθούν σε ράφια, πράγμα που μπορεί να σας λύσει τα χέρια.

#6: Γαντζάκια

Γαντζάκια

Τα γαντζάκια είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία όταν ο χώρος είναι περιορισμένος. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε στην είσοδο για να βάζετε τα κλειδιά, το μπουφάν, την ομπρέλα σας, ή στην ντουλάπα σας για τα φουλάρια και τις ζώνες σας. Τα γαντζάκια μπορεί να σας φανούν πολύ χρήσιμα και στην κουζίνα.

Βάσια Καττή